Adnan Hekimoğlu tarafından 1985 yılında kurulan Büyük Hekimoğulları, günlük 1.100 ton buğday öğütme kapasitesiyle ev dışı un sektöründe pazar payı olarak piyasada lider bir konumda yer alıyor. Biri ambalaj, ikisi un olmak üzere toplam üç tesisi bulunan Büyük Hekimoğulları, grup olarak yaklaşık 700 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Özellikle HORECA (otel, restoran ve cafe) sektöründe, lüks markaların tercihi konumunda olan firma, 20’den fazla un çeşidi ile farklı tatlara çözüm sunuyor. “Özel amaçlı un” tanımını piyasaya kazandıran Büyük Hekimoğulları, baklavadan lavaşa, ramazan pidesinden yufkaya kadar birçok mamul için kalite vurgusu ile farklı ürünler sunuyor.
Firmada “kaliteli un” anlayışıyla en yüksek proteinli, en yüksek değerlere sahip ayrıcalıklı unlar üretiliyor. Türkiye’de kaliteli un üreten iki, üç firmadan birisi olduğunu belirten Büyük Hekimoğulları, bu anlayışla üretim yapan Ova Un Fabrikası’nın da ortaklarındandır. Toplam üretimin yüzde 80-85’i yurt içine yapılırken, başta Irak ve Orta Doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok noktasına ihracat yapılmaktadır.
İSO verilerine göre, “Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu” arasında yer alan Büyük Hekimoğulları, sermaye artırımı ve çeşitli yatırımlar amacı ile halka arz sürecini de başlatmış durumdadır. Faaliyetlerinin sürdürülebilir olması için “farkındalık ve bilinçlendirme” politikası bulunan firma, yenilenebilir veya optimum enerji kullanan operasyona sahip olma hedefine sahiptir.
Bu amaçla halka arz edilecek 125 milyon liralık nominal değerli paylar dışında, mevcut
ortaklara ait ve nominal değeri 40 milyon lira olan payların da ortak satışı kapsamında halka arzının gerçekleşeceğini belirten Büyük Hekimoğulları elde edilecek kaynağı Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı, ilave hammadde deposu kapasite artışı yatırımı, makine ve teçhizat yatırımı ile işletme sermayesi finansmanında kullanmayı planlıyor.
Halka arzın sonrasında, 2024 yılında, endüstriyel sanayide elde ettiği tecrübeyi artık perakende
sektörüne girerek evlere, dolayısı ile nihai tüketicilere ulaştırmayı amaçlıyor. Merkezi Konya’da bulunan Büyük Hekimoğulları’nın, yıllık 313 bin 750 ton üretim kapasitesi bulunmaktadır. 12 bin 197 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 15 bin 756 metrekare alan üzerinde üretimini gerçekleştiren şirket, aynı zamanda 60 bin ton buğday depolama alanı ve 3 bin ton un silosu stok kapasitesine sahiptir. Şirket, aktif büyüklüğünü 2022 yılında yaklaşık yüzde 295 artırmıştır.
Yıllık Üretim Kapasitesi 313 bin 750 Ton
Merkezi Konya’da bulunan Büyük Hekimoğulları, yıllık 313 bin 750 ton üretim kapasitesine sahip. 12 bin 197 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 15 bin 756 metrekare alan üzerinde üretimini
gerçekleştiren şirketin, aynı zamanda 60 bin ton buğday depolama alanı ve 3 bin ton un silosu stok kapasitesi bulunuyor.
Aktif Büyüklüğü Son Bir Yılda 3 Kat Arttı
Kuantum Araştırma tarafından hazırlanan “Endüstriyel Un Kullanımı, Marka ve Tercih Araştırması” raporuna göre Büyük Hekimoğulları markaları Türkiye’de yüzde 58,3 marka bilinirliği ile 4’üncü sırada, kullanımda ise 3’üncü sırada olmak üzere yüksek tanınma ve beğeni kategorisinde yer alıyor. Büyük Hekimoğulları, 2022 yılında bir önceki yıla göre aktif büyüklüğünü yaklaşık yüzde
295, toplam satış hasılatını da aynı dönemde yaklaşık yüzde 225 artırmayı başardı.depolama alanı ve 3 bin ton un silosu stok kapasitesi bulunuyor.
https://www.hekimogullari.com/